Op jonge leeftijd was Christel Boeljon altijd al met sport bezig. Eerst voornamelijk hockey, maar nadat zij haar eerste golfles had gekregen op achtjarige leeftijd kreeg zij al snel de smaak te pakken.
Christel doorliep alle selecties van de Nederlandse Golf Federatie. Als Amateur won zij Nationaal meerdere kampioenschappen. Ook internationaal wist Christel Boeljon successen te behalen zo werd ze onder andere vierde bij het EK in 2007 op Golf National vlakbij Parijs.

In  2009 besloot Christel Boeljon de overstap te wagen naar de professionals en wist zij zich te kwalificeren voor de Ladies European Tour in 2009. Dat jaar wist zij samen met Marjet van der Graaff de European Nations Cup te winnen, haar eerste zege als professional. In 2010 wist zij ook individueel haar eerste zege te behalen door het Turkish Airlines Ladies Open op haar naam te schrijven. Eind 2010 besloot Christel ook de Qualifying School voor de LPGA te spelen en ook hier wist zij speelrechten te bemachtigen voor 2011. Haar echte doorbraak kwam ook in 2011. Zo wist zij in het begin van het jaar het RACV ANZ Ladies Masters in Australië op haar naam te schrijven en wist zij met succes haar titel in Turkije te verdedigen. Mede dankzij deze goede prestaties wist Christel Boeljon Nederlandse golf geschiedenis te schrijven door zich als eerste Nederlandse dame voor de Solheim Cup te kwalificeren.
Christel speelde een belangrijke rol tijdens dit kampioenschap en wist samen met haar Europese collega’s de dames uit Amerika te verslaan. Een moment die zij en vele andere Nederlandse Golfliefhebbers niet snel zullen vergeten.

Sinds 2013 speelt Christel Boeljon grotendeels op de Amerikaanse LPGA Tour. Dit is het circuit waar de beste van de wereld spelen. Dit is het circuit waar Christel zich wilt meten met haar collega’s en waar zij succesvol wilt zijn. Christel verblijft daarom ook veel in Amerika, maar als zij thuis in Nederland is dan is Christel met enig regelmaat op The International op te trainen. Ook is Christel Boeljon Ambassadrice van het Deloitte Ladies Open dat sinds 2013 gespeeld wordt op The International.

“Het is fijn dat als ik in Nederland ben efficiënt met mijn tijd om kan gaan. Vaak is het een tussenstop tussen toernooien in Europa of een korte periode thuis. The International is dan ook voor mij de plek in Nederland om mij voor te bereiden op mijn toernooien en te trainen met mijn coaches. De faciliteiten zijn bijzonder goed en de baan is uitdagend om te spelen. Op deze manier kan ik mij optimaal voorbereiden voor ik weer op reis ga om toernooien te spelen.”

Christel Boeljon