Taco Remkes begon als 10-jarig jongetje met golfen. Samen met zijn opa en oma ging hij mee naar Golfbaan Spaarnwoude, waar hij de sport leerde. In het begin vond hij er nog niet veel aan en was hij meer bezig met voetbal.

Op zijn twaalfde ging Remkes zich - mede door een knieblessure - volledig op golfen richten. Zijn handicap ging snel naar beneden en hij doorliep alle jeugdselecties binnen de NGF. Veel aansprekende resultaten behaalde Remkes als amateur niet, maar toen hij eind 2006 besloot professional te worden, ging het opeens snel.
Remkes beleefde een stormachtig begin van zijn professionele carrière. Al vanaf de eerste wedstrijd op deEPD Tour, het circuit waar hij in 2007 speelde, ging het goed. Remkes werd elfde bij zijn professionele debuut en een week later vijfde in zijn tweede wedstrijd.
Remkes eindigde dat jaar uiteindelijk elf keer in de top-10 en won  de Augsburg Classic en het Pools Open. Hij eindigde met ruim twintigduizend euro aan prijzengeld als tweede op de Order of Merit en verdiende een kaart voor de Challenge Tour

In 2008 beleefde Remkes - vooralsnog - het seizoen van zijn leven. Hij ging op de Challenge Tour verder waar hij op de EPD Tour mee geëindigd was. Remkes won drie keer in een seizoen (Scottish Challenge, Dutch Futures, Margara Diehl-Ako Platinum Open) en won op die manier 'battlefield promotion' af. Hij mocht dus direct na zijn derde overwinning op de Europese Tour gaan spelen, maar deed dat niet. Remkes wilde namelijk graag eerste op de Order of Merit worden. De lukte helaas niet, maar met een uiteindelijke derde plaats promoveerde hij alsnog naar het hoogste niveau.
Op de Europese Tour leek de magie van de twee seizoenen daarvoor echter ineens verdwenen en ging Remkes dat seizoen van een hoge piek door een diep dal.
De Amsterdammer begon het seizoen nog goed met drie gehaalde cuts in zijn eerste vier wedstrijden, maar daarna miste hij er 20 en haalde nog slechts vijf keer het weekend. Ontegenzeggelijk verloor hij zijn kaart voor de Europese Tour en moest hij het een seizoen later weer proberen op de Challenge Tour.

Geteisterd door rugklachten kwam Remkes in 2010 niet verder dan vijf cuts in zeventien optredens en verloor hij dat seizoen zelfs zijn kaart voor de Challenge Tour, waardoor hij geen enkel speelrecht mee had.

In 2011 krabbelde Remkes er weer een beetje bovenop. Hij werkte hard aan zijn spel, werd fysiek sterker en kreeg een invite voor het KLM Open. 'Hoewel ik de cut op enkele slagen miste, genoot ik er van om weer terug te zijn. De sfeer, de kwaliteit van de baan, het spelniveau: ik had het gemist.'
Omdat Remkes in 2009 en 2010 al zijn speelrechten op de Europese- en Challenge Tour kwijtraakte moest hij weer helemaal opnieuw beginnen. Hij diende alle fases van Qualifying School te doorlopen – in totaal veertien rondes – maar behoorde uiteindelijk tot de 5 (van in totaal meer dan 1000 spelers) spelers die dat lukte.
Hij haalde uiteindelijk de top-30 en verdiende daarmee een van de beschikbare kaarten voor de Europese Tour voor het seizoen 2012.Met deze kaart mocht hij starten in 11 wedstrijden, waarin hij vier cuts haalde. Zijn beste notering was een 18e plaats in het Lyoness Open in Oostenrijk.

Omdat Remkes met zijn resultaten in 2012 zijn kaart voor de Europese Tour niet wist te behouden, moest hij zich in 2013 op de Challenge Tour bewijzen. Aan het begin van het jaar speelden zijn rugklachten echter weer op, waardoor voor hem het seizoen pas eind mei echt kon beginnen. Hij haalde als snel een aantal cuts, maar werd in september opnieuw geveld door een hernia. Een operatie bleek noodzakelijk. De Amsterdammer zal in 2014 na zijn revalidatie met een medical exemtpion uitkomen op de Challenge Tour.
Taco Remkes