Tim Sluiter is op jonge leeftijd al in aanraking gekomen met de golfsport. Samen met zijn vader was hij met regelmaat te vinden op de golfbaan. Vanaf zijn negende ging hij zich langzaam maar zeker meer richten op de golfsport en werd opgenomen in de NGF C-Selectie.
 
Absoluut hoogte punt voor Tim Sluiter is het winnen van het WK in 2006 met het Nederlandse team. Samen met  Joost Luiten en Wil Besseling wisten zij het team klassement te winnen. Een aantal jaar laten besloot Tim de overstap te maken naar de professionals. Drie jaar op rij slaagde hij er in om zich via de Qualifying school speelrechten op het hoogste niveau te verdienen. In 2010 voor de Asian Tour in 2011 en 2012 voor de European Tour. Op dit moment is Tim Sluiter actief op de Challenge Tour. Zijn doel voor 2014 is promoveren naar de European Tour.
 
‘Komend seizoen zet ik alles in het teken om mijn doel te behalen. Mede hierdoor heb ik besloten om te verhuizen van Enschede naar Amsterdam. Nu zit ik dichterbij mijn coaches en Schiphol. Ik ben erg blij dat ik ambassadeur ben van een club als The International en met de faciliteiten die deze club mij en haar leden biedt weet ik zeker dat ik mijn spel naar een hoger niveau kan tillen.’
Tim Sluiter