De architect

De architect

 

De baan is ontworpen door topgolfer Ian Woosnam in samenwerking met Mastergolf. Woosnam kreeg van nature met zijn slechts 1,64 meter niet veel mee om te golfen, maar de kleine man uit Wales wist het wel te schoppen tot de nummer 1 van de wereld. Naast de 47 wereldwijde professionele overwinningen werd de ‘Wee Welshman’ in 1991 het groene jasje omgehangen op Augusta National, nadat hij de Masters had gewonnen. Daarmee is The International de eerste golfbaan in Nederland die ontworpen is door een Major winnaar.

Naast zijn individuele prestaties is Ian Woosnam ook een geweldige teamspeler gebleken in de Ryder Cup. Het tweejaarlijkse evenement waarbij de beste golfers uit Europa en Amerika tegen elkaar de strijd aangaan was een kolfje naar zijn hand. Hij deed acht keer mee als speler en behaalde16,5 punten uit 31 matches. Ruim 90% van zijn punten behaalde hij in de foursomes en fourballs met diverse partners. In 2006 mocht hij als captain van het Euro- pese Team de troepen leiden. Dat deed hij vol overgave en de einduitslag van 18,5-9,5 was een evenaring van de grootste overwinning voor een Europees Team ooit.

Al deze kennis en ervaring heeft zijn vertaling gevonden in Woosnam’s kwaliteiten als golfbaan ontwerper. En die ontwerpkwaliteiten, aangevuld met die van Mastergolf, hebben er toe geleidt dat The International een topbaan is geworden welke in staat is grote toernooien te hosten maar ook beginnende golfers te plezieren.

 

Topbaan. Perfecte locatie om af en toe te komen trainen of spelen, en de condities zijn altijd goed. Je kan zien dat er aan alle details aandacht is besteed.